ACT Test

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ACT Test

 

Το ACT  ή American College Testing είναι μία τυποποιημένη εξέταση των ΗΠΑ που αξιολογεί τις ακαδημαικές δυνατότητες των μαθητών λυκείου για την εισαγωγή τους σε κολέγια του εξωτερικού. Πρόκειται για μία εξαιρετικά διαδεδομένη πιστοποίηση η οποία παρέχεται σε πάνω  από 50 χώρες των Ηνωμένων Πολιτειών και σε πολλές ακόμα του υπόλοιπου κόσμου.

Οι ερωτήσεις στο ACT είναι άμεσα συνδεδεμένες με όλα όσα έχει μάθει ο μαθητής κατά τη διάρκεια του λυκείου. Τα τελικά scores τα οποία θα λάβει από το τεστ λειτουργούν ως εργαλείο για τα κολέγια του εξωτερικού καθώς μέσω αυτών μπορεί να σκιαγραφηθεί το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων του μαθητή.

Η Δομή του ACT Test

Τομέας

 Τύπος Ερωτήσεων 

 Αριθμός Ερωτήσεων 

  English

  (45 Λεπτά)

75

Mathematics

  (60 Λεπτά)

60

Reading

  (35 Λεπτά)

40

Science

  (35 Λεπτά)

40

Writing (Optional)

  (40 Λεπτά)

 1

 


sat-reading

ACT English Section

Το English Test περιλαμβάνει έξι διαφορετικές ενότητες οι οποίες αξιολογούνται μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Οι ενότητες αυτές είναι η στίξη, η γραμματική, η δόμηση προτάσεων, η στρατηγική, η οργάνωση και το στυλ. Οι ερωτήσεις που καλύπτουν τη στίξη, τη γραμματική και τη δόμηση των προτάσεων αποτελούν το subscore του Usage/Mechanics ενώ οι υπόλοιπες ενότητες αποτελούν το Rhetorical skills subscore.

sat-test-writing

ACT Mathematics Section

Τo Mathematics Test αποτελείται από τρία subscores τα οποία βασίζονται σε έξι ενότητες. Οι ενότητες αυτές είναι pre-algebra, elementary algebra, intermediate algebra, coordinate geometry, plane geometry και trigonometry. Το τεστ περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αξιολογούν την ικανότητα του μαθητή να χρησιμοποιεί τη λογική για να λύνει πρακτικά προβλήματα μαθηματικών.

sat-mathematics

ACT Reading Section

Το Reading Test αξιολογεί την ικανότητα του μαθητή να κατανοεί το κείμενο που του δίνεται. Τα κείμενα που θα έχει στη διάθεσή του αντλούνται από τις τέσσερις παρακάτω κατηγορίες:

-Social Studies

-Natural Sciences

-Literary Narrative

-Humanities

Οι ερωτήσεις στις οποίες καλείται ο μαθητής να απαντήσει είναι τύπου πολλαπλής επιλογής. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εξάγει ένα νόημα από διάφορα κείμενα είτε αναφερόμενος σε ότι άμεσα δηλώνεται είτε κρίνοντας όσα έμμεσα υπονοούνται από το συγγραφέα.

sat-mathematics

ACT Science Section

To Science Test δημιουργήθηκε προκειμένου να αξιολογεί την ερμηνεία, ανάλυση, εκτίμηση, λογική και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Το περιεχόμενο του περιλαμβάνει ενότητες όπως Biology, Chemistry, Physics και Earth/Space Sciences. Το τεστ επικεντρώνεται σε δεξιότητες συλλογιστικής που αφορούν Science, στην άνεση χειρισμού των μαθηματικών καθώς και στην ικανότητα γραφής. Συγκεκριμένα, δίνεται ένα σύνολο ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που βασίζεται σε σειρές επιστημονικών πληροφοριών. Οι επιστημονικές αυτές πληροφορίες παρέχονται στο μαθητή στις τέσσερις παρακάτω μορφές:

-αναπαράσταση δεδομένων (π.χ. Graphs, Tables)

-ερευνητικές περιλήψεις

-αντικρουόμενες απόψεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα

sat-mathematics

ACT Writing Section

Το Writing Test αξιολογεί την ικανότητα γραφής του μαθητή. Κατά τη διάρκεια του τεστ δίνεται ένα συγκεκριμένο θέμα προς ανάλυση καθώς και τρεις διαφορετικές οπτικές σχετικά με το θέμα αυτό. Ο μαθητής πρέπει να αναπτύξει τις απόψεις αυτές, να παραθέσει και να αναλύσει τη δική του οπτική σχετικά με το θέμα και τέλος να εξηγήσει την όποια σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην δική του άποψη και σε αυτές που δίνονται.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ACT

Τα προγράμματά μας έχουν σαν στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Δημιουργούμε ομοιογενή τμήματα 4-5 μαθητών μετά από διαγνωστικά tests και λαμβάνοντας υπόψη το background, τους στόχους αλλά και το διαθέσιμο χρόνο του κάθε μαθητή.

Τα αυθεντικά και πρωτοποριακά προγράμματα του CLC, η υπεύθυνη και εξατομικευμένη καθοδήγηση στα tests, έχουν βοηθήσει τους μαθητές που μας εμπιστεύθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Να γίνουν αποδεκτοί από το πανεπιστήμιο της πρώτης τους επιλογής.

 

2018 EARLY ACCEPTANCES
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την αποδοχή τους από τα Κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής.
Για άλλη μια χρονιά μας κάνατε υπερήφανους !!!

 
 

UNIVERSITY

ACCEPTANCES

MIT ΙΩΑΝΝΗΣ Χ.
STANFORD ΣΩΤΗΡΗΣ Π.
NORTHWESTERN ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α.
NORTHWESTERN ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ.
NYU STERN ΜΙΧΑΛΗΣ Π.
NYU ΑΝΔΡΕΑΣ Δ.
NYU ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.
CORNELL ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.
BABSON ΑΡΙΑΝΝΑ Φ.
BABSON ΕΡΡΙΚΟΣ Κ.
TUFTS ΑΦΡΟΔΙΤΗ Γ.
TUFTS ΑΝΤΩΝΗΣ Μ.
GEORGIA TECH ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Σ.
GEORGIA TECH ΑΡΓΥΡΗΣ Κ.
JOHNS HOPKINS ΑΡΙΑΔΝΗ Ξ.
WILLIAMS COLLEGE ΣΜΑΡΑΓΔΑ Χ.
BENTLEY ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΔΡ
VANDERBILT ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ

 
 

2017 ACCEPTANCES

 
 

UNIVERSITY

ACCEPTANCES

COLUMBIA UNIVERSITY 4
MIT 1
PRINCETON UNIVERSITY 2
YALE UNIVERSITY 3
U-PENN UNIVERSITY 3
N.Y UNIVERSITY 8
UCLA 5
BERKELEY UNIVERSITY 2
NOTHWESTERN UNIVERSITY 4
CORNELL 2
DUKE 2
DARTMOUTH 2
SWARTHMORE 1
TUFTS 5
JOHNS HOPKINS 1
POMONA 3
GEORGETOWN 1
HARVEY MUDD 1
GEORGIATECH 9
MICHIGAN ANN ARBOR 4
USC 3
COOPER UNION 1
UNIVERSITY OF MIAMI 3
WILLIAMS 1
BROWN 1
UNIVERSITY OF CHICAGO 1
CARNEGIE MELLON 1
GEORGE WASHINGTON 1
BABSON 1
BOSTON COLLEGE 3
BOSTON UNIVERSITY 8
EMORY 3
FORDHAM 3
ILLINOIS 2
IRVINE 3
NORTHEASTERN 11
PENN STATE 2
PURDUE 4
ROCHESTER 3
UNIVERSITY OF WASHINGTON 1
WPI 2

gre-test-why-clc
Ερωτήσεις & Απαντήσεις ACT

Οι εξετάσεις του ACT γίνονται σε καθορισμένες ημερομηνίες στη διάρκεια του χρόνου. Δείτε τις ημερομηνίες εξέτασης (international) για την περίοδο 2017-2018 Test Dates (International)

Για τη διενέργεια των εξετάσεων ACT υπάρχουν συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και  τη Θεσσαλονίκη.

Οι εγγραφές ACT διενεργούνται μέσω internet.

Υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες εγγραφής για την κάθε ημερομηνία εξέτασης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες εγγραφής  εδώ .

Η κλίμακα βαθμολόγησης του ACT κυμαίνεται από το 1 εώς το 36.

Για τα δίδακτρα του ACT μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εγγραφής  εδώ

 

Ναι, μπορεί να υπάρξει αλλαγή της ημερομηνίας εξέτασης αρκεί να γίνει μέσα στα προκαθορισμένα όρια χρόνου που ορίζει η ΑCT. Για την αλλαγή της ημερομηνίας θα πρέπει να πληρωθεί ένα επιπλέον ποσό της τάξης των $25.

Back to top