Toefl Test

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TOEFL TEST

GMAT

Το Toefl είναι το τεστ που ζητούν χιλιάδες Πανεπιστήμια και Κολλέγια στον κόσμο για να εκτιμήσουν την επάρκεια των υποψήφιων φοιτητών στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το TOEFL είναι απαραίτητο για τους  φοιτητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά και που πρόκειται να κάνουν είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές σπουδές σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια. Εκτός από τα Πανεπιστήμια στη Βόρεια Αμερική, στη Βρεττανία, την Αυστραλία και στον Καναδά, πολλά άλλα Πανεπιστήμια ή Κολλέγια στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως γλώσσα διδασκαλίας, ζητούν επίσης το TOEFL.

Το Educational Testing Service είναι ο οργανισμός που διαθέτει το TOEFL και που στέλνει τους βαθμούς των εξεταζομένων στα Πανεπιστήμια. Η εξέταση γίνεται αποκλειστικά σε υπολογιστή.

 

Η Δομή του TOEFL Test 

Τομέας

 Αριθμός Ερωτήσεων

 Χρόνος 

  Reading

 36-70

60-100 min

Listening

34-51

 60-90 min

  Διάλειμμα

 10 min

  Speaking

 6 tasks

20 min

  Writing

 2 tasks

50 min

 


Η εξέταση TOEFL γίνεται μέσω υπολογιστή, διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και περιλαμβάνει:

toefl-test-reading

TOEFL Reading

Αφού ο εξεταζόμενος διαβάσει σύντομα κείμενα (3-5 κείμενα με περίπου 700 λέξεις το καθένα) απαντά σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικές με πληροφορίες που περιέχονται ή συμπεράσματα που μπορούν να συναχθούν από το κείμενο. Το ύφος και τα θέματα των κειμένων είναι παρόμοια με εκείνα των κειμένων που περιέχονται σε πανεπιστημιακά βιβλία.

toefl-test-listening

TOEFL Listening

Αξιολογείται η ικανότητα του εξεταζόμενου να κατανοεί την αγγλική γλώσσα με προφορά από τη Βόρεια Αμερική ή άλλες Αγγλόφωνες περιοχές του κόσμου. Η εξέταση περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο ακούει 4-6 διαλέξεις (3-5 λεπτά και 500-800 λέξεις η κάθε μία) και απαντά σε 6 ερωτήσεις στην κάθε διάλεξη. Στο δεύτερο, ακούει 2-3 συνομιλίες περίπου 3 λεπτά η κάθε μία, και απαντά σε 5 ερωτήσεις στην κάθε συνομιλία.

toefl-test-speaking

TOEFL Speaking

Σε αυτό το τμήμα βαθμολογείται το επίπεδο του εξεταζόμενου στη χρήση γλωσσικών τύπων της αγγλικής γλώσσας σε ακαδημαϊκά πλαίσια. Αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη τα οποία περιλαμβάνουν από 2 tasks το καθένα. Στο πρώτο μέρος ο εξεταζόμενος απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με τη γνώμη του σε γενικά θέματα. Στο δεύτερο μέρος ο εξεταζόμενος απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με πληροφορίες τις οποίες έχει διαβάσει και ακούσει. Στο τρίτο μέρος απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με μία συζήτηση και μια μικρή διάλεξη που έχει ακούσει.

toefl-test-writing

TOEFL Writing

Αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο ο εξεταζόμενος διαβάζει ένα μικρό κείμενο για 3 λεπτά (περίπου 230 – 300 λέξεις). Μετά ακούει μία σύντομη διάλεξη η οποία αναφέρεται σε σημεία του κειμένου ( 2 λεπτά) και γράφει μία περίληψη περιγράφοντας τις απόψεις του ομιλητή σχετικά με το κείμενο. Στο δεύτερο μέρος ο εξεταζόμενος αναλύει την άποψή του σχετικά με ένα γενικό θέμα. Αξιολογείται έτσι η ικανότητα του εξεταζόμενου να παρουσιάσει, να οργανώσει και να τεκμηριώσει τις απόψεις του πάνω σε ένα θέμα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ TOEFL

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΩΡΕΣ  ΔΙΑΡΚΕΙΑ
 KANONIKO  32  8  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
 ENTATIKO  24  6  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
 ΥΠΕΡ-ΕΝΤΑΤΙΚΟ  24  4  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Τα προγράμματά μας έχουν σαν στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων του κάθε φοιτητή ξεχωριστά. Δημιουργούμε ομοιογενή τμήματα 4-6 φοιτητών μετά από διαγνωστικά tests και λαμβάνοντας υπόψη το background, τους στόχους αλλά και το διαθέσιμο χρόνο του κάθε φοιτητή.

 

Επιπλέον, το κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Εξάσκηση σε τουλάχιστον 12 από τα πιο σύγχρονα και απαιτητικά Computer Based Τests προσομοίωσης.

Συμβουλευτικές συνεδρίες για τη σωστή επιλογή του πανεπιστημίου και του μεταπτυχιακού προγράμματος, με τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά.

Συγγραφή ανταγωνιστικών βιογραφικών, Statements of Purpose/Motivation Letters, και Application Essays που απαιτούν οι αιτήσεις για σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική.

Τα αυθεντικά και πρωτοποριακά προγράμματα του CLC, η υπεύθυνη και εξατομικευμένη καθοδήγηση στα tests αλλά και στην προετοιμασία των αιτήσεων, έχουν βοηθήσει τους φοιτητές που μας εμπιστεύθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Να γίνουν αποδεκτοί από το πανεπιστήμιο της πρώτης τους επιλογής.

gre-test-why-clc

 
Ερωτήσεις & Απαντήσεις TOEFL

Εξετάσεις του TOEFL γίνονται στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο σε συγκρεκριμένες ημερομηνίες και ώρες. Δείτε τις ημερομηνίες του Toefl.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω Internet. Θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό πατώντας στην επιλογή Sign Up.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέχρι επτά ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης που επιθυμείτε (μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας εξέτασης). Μπορείτε και μέχρι τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της εξέτασης (μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας εξέτασης), αλλά με επιβάρυνση 35$.

To συνολικό σκορ στο TOEFL CBT κυμαίνεται από 0 έως 120. Αναφέρεται επίσης ξεχωριστά ο βαθμός του εξεταζόμενου στο κάθε τμήμα από 0-30.

Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται από το Educational Testing Service στον εξεταζόμενο αλλά και στα Πανεπιστήμια της επιλογής του εντός 15 ημερών από την εξέταση.

Κατά τη διάρκεια του τεστ ο εξεταζόμενος μπορεί να δηλώσει να σταλούν τα επίσημα αποτελέσματα του έως και σε τέσσερα πανεπιστήμια χωρίς επιπλέον κόστος. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε αποφασίσει από πριν τα πανεπιστήμια της επιλογής σας.

Μετά το τεστ, μπορείτε να ζητήσετε να σταλούν τα αποτελέσματα και σε άλλα πανεπιστήμια αλλά με επιπλέον κόστος $17 ανά πανεπιστήμιο.

Μόνο μια φορά μέσα σε οποιαδήποτε περίοδο επτά ημερών.

Τα scores είναι έγκυρα για περίοδο δύο χρόνων από την ημερομηνία της εξέτασης. Παλαιότερα των δύο ετών scores δεν αποστέλλονται από τον επίσημο αργανισμό ETS που διεξάγει τις εξετάσεις Toefl.

Το κόστος εξέτασης είναι $245.

Η αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας καθώς επίσης και η ακύρωση της εξέτασης μπορεί να γίνει το αργότερο σε διάστημα τριών ημερών πριν από την εξέταση (μη συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας εξέτασης και της ημερομηνίας του αιτήματος).

Η αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας κοστίζει επιπλέον $60.
Σε περίπτωση ακύρωσης της ημερομηνίας εξέτασης μέσα στο παραπάνω αναφερόμενο διάστημα θα σας επιστραφεί το μισό του χρηματικού ποσού που καταβάλλατε για την εξέταση.

 

Back to top